ArabicEnglishRussianTurkish

Denetim Hizmetlerimiz

Denetim bir ürünün veya hizmetin, varlığın veya sistemin belirtilen kriterleri karşıladığını yerinde doğrulamayı içerir. Riski azaltmak, kaliteyi kontrol etmek, miktarı doğrulamak ve yasal gereklilikleri karşılamak için tasarlanmış çok çeşitli hizmetleri kapsar.

2. Taraf ve 3. Taraf Denetimler Ne Demektir?

Denetim, gerekliliklere uygunluğu sağlamak için bir ürünün, hizmetin, sürecin veya kalite sisteminin yerinde doğrulama faaliyeti olarak tanımlanır . Bir denetim, tüm bir kuruluş için geçerli olabilir veya bir işleve, sürece veya üretim adımına özel olabilir. Bazı denetimlerin, belgeleri, riski veya performansı denetlemek veya tamamlanan düzeltici eylemleri takip etmek gibi özel idari amaçları vardır.

Birinci Taraf Denetimler Kuruluş içinde, kendi prosedür veya yöntemlerine ve/veya kuruluş tarafından benimsenen (gönüllü) veya kuruluşa dayatılan (zorunlu) dış standartlara karşı güçlü ve zayıf yönlerini ölçmek için gerçekleştirilen iç denetimlerdir.

İkinci Taraf Denetimler bir müşteri tarafından ya da müşteri adına bir sözleşmeli kuruluş tarafından bir tedarikçi üzerinde gerçekleştirilen dış denetimlerdir. Bir sözleşme yürürlüktedir ve mal veya hizmetler teslim edilmektedir veya teslim edilecektir. İkinci taraf denetimleri, müşteriden tedarikçiye sözleşmesel yönlendirme sağladıkları için sözleşme hukuku kurallarına tabidir. İkinci taraf denetimleri, birinci taraf denetimlerinden daha resmi olma eğilimindedir, çünkü denetim sonuçları müşterinin satın alma kararlarını etkileyebilir.

Üçüncü Taraf Denetim müşteri-tedarikçi ilişkilerinin bir bağımsız bir denetim organizasyonu tarafından gerçekleştirilen denetimlerdir.
Denetim kuruluşunun bağımsızlığı, üçüncü taraf denetiminin önemli bir bileşenidir. Üçüncü taraf denetimleri, belgelendirme, tescil, tanınma, ödül, lisans onayı, atıf, para cezası veya üçüncü taraf kuruluş veya ilgili taraf tarafından verilen bir ceza ile sonuçlanabilir.

 

2.Taraf ve 3.Taraf Denetim Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi için Lütfen Bizimle İletişime Geçin.